KURUMSAL


1958 yılında Ayvalık Yağ Pazarı isimli firmanın kurucusu olan Sn. Abdulkadir Kara'nın üç oğlu Duran, Vezir ve Burhanettin Kara kardeşler, 1971 yılında babalarının vefat etmesinden sonra , at sırtında seyyar yağ satıcılığı yaparak baba mesleği " yağcılık" geleneğini sürdürmüştür. Kara kardeşler 1979 yılında yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmeler nedeniyle İzmit'e gitmiştir.

ESKAR GIDA’nın hedefi, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılayacak ürünleri ve hizmeti sunarak, ilk tercih edilen marka olmaktır.

Yönetim ve tüm çalışanlar, belirledikleri bu hedefe eğitimlerin devamlılığında, üreticileri ve tedarikçileriyle birlikte büyüyerek, kârlılığı ve verimliliği arttırarak, toplam kalite yönetim anlayışını benimseyerek, ulaşabileceklerine inanmaktadırlar.

ESKAR GIDA, yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, çevreye değer veren bir yaklaşımla bitkisel yemeklik yağ ve bakliyat ambalajlayan, tüketicinin korunmasını ve bilinçlenmesini destekleyen ve toplum için yeni değerler oluşturan, katılımcı yönetim şeklini benimsemiş bir firma olarak varlığını sürdürmek istemektedir.

Bu hedef doğrultusunda, çalışma sistemlerindeki etkinliklerin sürekli iyileştirileceğini ve her zaman “müşteri memnuniyeti” için çalışacaklarını taahhüt etmektedir.

Müşterilerin ve tedarikçilerinin verdiği güvenle, dürüstlük ilkesinden taviz vermeden, ESKAR GIDA adının gururla ve onurla geleceğe taşınması, kalite yönetimi politikasının temelini oluşturmaktadır. Müşterisine ilgili mevzuatlar ve kendi gıda güvenliği gereksinimleriyle uyum içinde olmayı şart koşmaktadır.